Vystuduj zahraniční univerzitu se stipendiem od Bakala Foundation!

Rád/a bys získal/a titul na prestižní zahraniční univerzitě, ale chybí ti dostatek finančních prostředků pro realizaci studia? Přihlas se do 13. ročníku programu Scholarship od Bakala Foundation a splň si své studijní sny!

Bakala Foundation

O programu

Stipendijní program Scholarship české nadace Bakala Foundation poskytuje podporu zájemcům o studium bakalářského či magisterského studijního programu v zahraničí. Program Scholarship byl založen již v roce 2010, v jeho rámci byla finanční podpora poskytnuta prozatím 183 studentům a studentkám na 54 univerzitách v 10 zemích světa.

Brexit a loňská pandemie zamíchaly kartami co do atraktivity studia na univerzitách ve Velké Británii a USA. Ty se nyní přetahují o talentované studenty s dalšími špičkovými evropskými univerzitami. už se letošní uchazeči o stipendium rozhodnou pro studium kdekoli v Evropě nebo v zámoří, jsme připraveni jejich sny podpořit. Pro ně osobně to bude skvělá životní zkušenost a pro Českou republiku velká naděje, protože vzdělaní mladí lidé jsou klíčem k prosperující ekonomice i fungující občanské společnosti,“ říká k otevření 13. ročníku programu Scholarship Michaela Bakala.

Pro koho je program určen

Stipendium se poskytuje mladým lidem ve věku do 33 let včetně (k poslednímu dni podávání přihlášek), kteří mají české občanství nebo povolení k trvalému pobytu v ČR. Podmínkou je doložení finanční situace neumožňující realizaci studia v zahraničí pomocí vlastních finančních prostředků a také prokázání vynikajících akademických výsledků.

Scholarship Bakala Foundation
 Infografika. Zdroj: Bakala Foundation

Jak se přihlásit a získat stipendium od Bakala Foundation

  • zvol si univerzitu a obor v zahraničí, pokud si nejsi jistý/á, kontaktuj studijní poradkyni nadace
  • přihlášku včetně doporučujícího dopisu podej nejpozději 18. ledna 2022 do 23:59
  • v dubnu 2022 očekávej výsledky 1. kola
  • v červnu 2022 proběhnou v Praze osobní pohovory s vybranými uchazeči
  • nástup do studia s finanční podporou je možný v roce 2022 nebo o rok později

 

Rád/a bys vyjel/a do zahraničí, ale univerzity nejsou nic pro tebe? Podívej se i na nabídky dobrovolnictví od Evropského sboru solidarity.