Příběhy nadšení – zapojte se do soutěže Hnutí Brontosaurus!

Vyprávějte příběh dobrovolnicky spravované lokality a pomozte tak zvýšit povědomí o činnosti dobrovolníků v oblasti ochrany přírody a památek.

K příležitosti oslav 45 let dobrovolnictví pro přírodu a památky organizuje Hnutí Brontosaurus soutěž s názvem Příběhy nadšení. Cílem iniciativy je vytvořit mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 po současnost.

Hnutí Brontosaurus v soutěži pátrá po silných osudech lokalit, po nevšedním vyprávění o místech a jejich záchraně.

Ilustrativní fotografie. Zdroj: archiv Hnutí Brontosaurus.

Jak se zúčastnit?

Sepište a nafoťte krátce příběh místa, které činnost dobrovolníků pomohla zachránit či vylepšit – např. budování turistického značení, vysazování stromů, rekonstrukce památek atd.

Jaký je příběh místa, které zachránili nebo o něj pečují dobrovolníci, a jak jej péče proměnila? Co tam dokázali, prožili a které překážky museli překonat?

K příběhu lokality uveďte:

  • autora příběhu a kontakt na něj
  • osobu/osoby, které by za lokalitu převzali Cenu Brontosaura (hlavní tahoun/tahouni dobrovolnické pomoci v daném místě, iniciátor/iniciátoři záchrany daného místa) a kontakty na ně

Spolu s fotografiemi jej do 8. srpna 2019 zašlete koordinátorce soutěže Lucii Nádeníkové na email: redakce@brontosaurus.cz.

Ze všech příspěvků vybere odborná porota 12 vítězů. Jejich příspěvky se následně zpracují do podoby velké výstavy a jejich autoři budou odměněni. Zástupci vybraných lokalit převezmou Cenu Hnutí Brontosaurus.

Další informace naleznete na stránkách soutěže.

Zdroj: pribehy-nadseni.cz

.