Dobrovolníkem v organizaci Poradna pro integraci

Pracujete rádi s dětmi a chtěli byste pomoci rodinám cizinců, kteří se rozhodli žít v České republice? Můžete se stát dobrovolníkem v neziskové organizaci Poradna pro integraci!

Poradna pro integraci je nestátní neziskovou organizací, která poskytuje podporu již od roku 1997. Dnes již patří mezi expertní organizace v oblasti migrace a cizinecké problematiky. Má pracoviště ve dvou regionech, a to v Praze a v Ústí nad Labem, kde poskytuje odborné sociální poradenství a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

Mezi hlavní činnosti organizace patří poskytování právní, sociální a psychosociální pomoci a podpora vzdělávání formou vyučování českého jazyka pro děti i dospělé. Hlavní náplní sociálního poradenství je odborná sociální a právní pomoc klientům. Především informování klientů o fungování systému v ČR, poskytování pracovního poradenství, asistence při hledání bydlení, podpora klientů při zajišťování vzdělávání a doprovázení na úřady, k lékařům a do dalších institucí.

Ilustrační fotografie. Zdroj: pixabay.com

Nejdůležitějším posláním Poradny pro integraci je pomoc cizincům při integraci do společnosti tak, aby se mohli stát plnohodnotnými občany se všemi právy i povinnostmi.

Poradna hledá dobrovolníky pro práci s cizinci, kteří budou pomáhat cizincům s osvojením češtiny, přípravou do školy či orientací v novém prostředí. Dobrovolníci se také budou podílet na nejrůznějších akcích, které organizace pořádá.

Formy pomoci

  • Pomoc dospělým i dětem s procvičováním češtiny,
  • Pomoc dětem s přípravou do školy,
  • Asistence při pořádání různých akcí (volnočasové aktivity v rámci sociálně aktivizační služby, festivaly, workshopy aj.)

Dobrovolníci a zájemci o dobrovolnictví mají také možnost přijít s vlastním nápadem na aktivitu, kterou by chtěli organizovat či organizaci podpořit.

Jak se stát dobrovolníkem?

Pokud vás tato příležitost zaujala, tak neváhejte kontaktovat koordinátory. Sjednají si s vámi schůzku, při níž se dozvíte všechny potřebné informace.

Pro dobrovolnictví v Praze pište na email praha@p-p-i.cz a pro dobrovolnictví v Ústí nad Labem na email usti@p-p-i.cz. Více informací o kontaktních osobách naleznete zde.

Zdroj: p-p-i.cz