Treasurer wanted!

Zajímají vás finance a dokážete převzít odpovědnost i za ty cizí? Pak čtěte dál, studentský klub při Karlově Univerzitě možná hledá právě vás.

IC CUNI (Charles University International Club) je studentský klub při Karlově Univerzitě. Je členem mezinárodní sítě Erasmus Student Network (ESN).

 

Klub, který je složen z dobrovolníků, je tu jak pro zahraniční studenty, kterým se snaží poskytnout pomoc při jejich pobytu v Praze, tak i pro české studenty. V rámci IC se studenti mohou zapojit do množství společenských akcí, navštívit kulturní akce, zúčastnit se sportovních událostí a užít si výlety, které IC pořádá. A to vše vyžaduje spolehlivého člověka, který dohlíží na finanční záležitosti všech akcí.

Hlavní náplní treasurera neboli pokladníka je finanční strategie organizace a celkové udržování finančního pořádku. Jako pokladník pak získáte zkušenosti, které se budou jistě v životě hodit:

  • základní finanční gramotnost (daňové přiznání, faktury atd.);
  • zbavíte se strachu ze zodpovědnosti za cizí peníze;
  • zajímavou položku do CV;
  • další vzdělávání – členové jsou posíláni na vzdělávací kurzy;
  • kontakty po celém světě = mezinárodní organizace, každý semestr přijíždí  stovky studentů ze zahraničí, a pracovníci také v rámci své činnosti cestují;

Žádný strach z toho, že doposavaď nemáte předchozí zkušenosti s účetnictvím a financemi, důležitá je chuť se nové věci naučit. Činnosti bude předcházet zaškolení, seznámení se s prostředím organizace a v začátcích budete mít i podporu bývalého pokladníka.

Případné dotazy nebo rovnou své CV můžete poslat na treasurer@ic-cuni.cz

Více informací na: www.ic-cuni.cz

P.S.: A pokud se v IC nechcete zapojit jako pokladník, tak prohlédněte jejich stránky a zkuste se zapojit do nabízených akcí a výletů. Osobně doporučujeme tandem teaching!

Zdroj: www.ic-cuni.cz