2014 International Summer School

Pro zájemce o ekonomii, politologii, historii a filozofii se nabízí mezinárodní letní škola v Praze. 2014 International Summer School je pro všechny, kteří chtějí rozšířit a prohloubit své znalosti ohledně klasického liberalizmu a volného trhu.

CEVRO Institute

CEVRO Institut a Ohio University, ve spolupráci s Fakultou sociálně ekonomickou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, pořádají letní školu s názvem 2014 International Summer School „Classical Liberalism in Philosophy, Economics and Politics“.

Organizátoři akce očekávají více než 30 amerických a evropských studentů ze všech stupňů vysokých škol, bez ohledu na jejich obor studia.

Letní škola se koná 04. – 08. srpna 2014, přímo v CEVRO Institutu v historickem centru Prahy (Jungmannova 17).

Z témat zaměřených na politickou filozofii, historii, ekonomii a hospodářskou politiku vybíráme:

  • Klasické liberální ekonomické myšlení;
  • Spravedlnost a nerovnost;
  • Nezaměstnanost v USA za prezidenta Baracka Obamy;
  • Debakl současné evropské hospodářské politiky;
  • Je Rakouská ekonomická škola relevantní i dnes?

Vystoupí:

Poplatek za konferenci (který pokrývá účast na letní škole, nikoli ubytování) pro evropské studenty činí 1500 CZK (studenti CEVRO Institutu poplatek neplatí a mají možnost získat kredity v rámci jejich studia).

Zaplacení poplatku je možné na účet Raiffeisenbank, číslo účtu: 2261283001.

Pro více informací, registraci a případné otázky, kontaktuje Prof. Ing. Josefa Šímu, Ph.D. na e-mail josef.sima@vsci.cz , anebo telefonicky na 777 069 323. Sledujte průběžné informace na stránkách CEVRO Institute. Zájemci o ubytování v průběhu letní školy, pište na michaela@startour.cz .

Zdroj: http://www.cevroinstitut.cz/en/Article/2014+international+summer+school/?acid=1