Světaznalec, vše o životě v zahraničí

Hledáte portál, který přináší informace o životě v zahraničí? Rádi byste si přečetli zkušenosti konkrétních lidí? Pak navštivte nový web Světaznalec.cz, kde naleznete vše, co se týká studia, práce a dobrovolnictví v zahraničí.

Na webu se kromě aktuálních informací dozvíte řadu praktických rad a zajímavostí. Tým z projektu Světaznalec postupně představí jednotlivé stipendijní programy jako  Erasmus+, Fullbright či Norské fondy, ale i různé dobrovolnické příležitosti. Také vám nabídnou rady, jak postupovat při podávání různých žádostí.

Nechybí zde ani články o hledání a zařizování zahraničních prací, stáží, brigád či au-pair. Poradí vám, kde hledat informace a jak se připravit. Na konkrétních zkušenostech ukáží, že vyrazit do ciziny není tak složité, jak na první pohled vypadá.

Součástí webu je rozcestník zajímavých odkazů. V budoucnu přibyde katalog agentur zprostředkovávajících nejrůznější zahraniční pobyty (pracovní, jazykové, Work&Travel atd.), a to včetně jejich hodnocení.

Na webu nyní naleznete řadu zajímavých blogů, které si můžete začít psát i vy.  Pokud nejste zrovna blogerský typ, ale přesto byste se rádi podělili o svou zkušenost ze zahraničí, stejně jako na Mladiinfo (Zkušenosti účastníků), můžete napsat o své zkušenosti článek.

I vaše zkušenost totiž může pomoci ostatním lidem, kteří dosud váhají. To je totiž hlavním cílem tohoto projektu – usnadnit rozhodování, zda do zahraničí vycestovat, poradit jak při tom postupovat a ukázat na co se těšit.

Zdroj: Václav Hrnčíř, Světaznalec